Gyerekbarát kertek, avagy mennyibe kerül az otthoni játszótér
2018. június 06. írta: AnZsan

Gyerekbarát kertek, avagy mennyibe kerül az otthoni játszótér

Beköszöntött a nyár, hamarosan elkezdődik a nyári szünet, minden szülő fejében felötlik a gondolat, vajon hogyan fogom lefoglalni az energiával teli, fáradhatatlan gyermekem a szünetben. A gyerekeknek az a legjobb, ha minél több időt tölthetnek a szabadban. Megtehetik ez akár otthon is megfelelő keretek mellett. Majdnem minden játékelemet elkészíthetünk mi is, egy kis barkácsolással, biztos vagyok benne, hogy nagyobb örömet okozunk a csemetéiknek.

Utána néztem mennyi pénzből hozhatunk ki egy gyerekbarát kertet.

Kisház

A kerti kisházat imádni szokták, óriási szerepjátékok színtere lehet egy ilyen kis kuckó. Készülhet fából, ha valaki szeret barkácsolni, elkészítheti otthon is és teljesen a gyermekünk igényeire szabhatjuk, árban még így is többe kerül, mint a műanyagos változata. Vásárolhatunk kész műanyag házikót is, ennek az ára már tízezer forinttól elérhető az áruházakban.

kert2.jpg

Homokozó

Az én lányaim órákig tudnak a homokozóban játszani, szeretnek benne főzni és várat építeni. Nagyon jó készségfejlesztő játék, ami nem változott 40-50 éve. Mindenkinek van gyerekkori élménye, amikor formákat önt ki a vizes homokból vagy betemetik egymást a játszótéren, a mai gyereket ugyanúgy tudják élvezni a homokozást. Homokozót is készíthetünk házilag, ennek ára függ a méretektől, és hogy szeretnénk e rá tetőt, de akár raklapból is elkészülhet. Műanyag kagyló formájú homokozót a legegyszerűbb beszerezni, bárhová helyezhető és nagyon kedvező áron már 2990 forinttól hozzájuthatunk.

 kert3.jpg

Hinta

A hinta lehet hagyományos vagy fészek a mechanikája ugyanaz, remek kikapcsolódás a gyerekeknek. Én pár hónapos koruk óta hintáztatom a lányaim, bölcsőhintával kezdtük ma pedig már maguk lökik a hintát. Számos kutatás bizonyítja a hinta jótékony élettani hatásait, rengeteg fizikai, szociális és kognitív készség fejlődésére van egyedülálló pozitív befolyással. Hinta árak is széles körben mozognak, műanyag hintát pár ezer forintért vásárolhatunk, állványos fa hinta szett 20 ezer forinttól elérhető.

kerek-hinta-1.jpg

Csúszda

A csúszdán való lecsúszás a fent lent, a mélység és magasság észlelését segíti, segíti a térben tájékozódást. Szeretem nézni a gyerekeket a jásztótéren ahogy egymás után csúsznak le, szépen sorban felmásznak, a mászókára majd lecsúsznak, és közben jól elfáradnak. Kerti, kisméretű csúszdát hétezer forinttól vásárolhatunk.

kert6.jpg

Pancsoló

Nyári melegben mi sem eshetne jól egy kis pancsolónál. Állíthatunk fel gyerek medencét de az a pancsoló vízfüggöny nagyon jó ötlet. Otthon pvc csőből könnyedén megépíthetjük, pár ezer forintos költséggel kell számolnunk.

pancsolo.jpg

Trambulin

Ha egyszer egy gyerek elkezd a trambulinon ugrálni, alig akarja abbahagyni. Olyan könnyű játéknak tűnik, ugyanakkor ugrálni is meg kell tanulni. Sok komoly előnye van, fejleszti az egyensúly érzéket, ritmust, időzítést, ezért a sportolók is gyakran használják. Síelők, korcsolyázók, tornászok, de még a búvárok is beiktatják a trambulint az edzésükbe. Egy két méter széles trambulin harmincezer forint körül beszerezhető.

trambulin.jpg

Játszótér

Komplett játszóteret is vásárolhatunk a kertbe, ehhez mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, egy nagyméretű mindennel felszerelt játszótér négy- ötszázezer forint.

0498b7ebc26c8b7d00fd965649f0a801.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://azenhazam.blog.hu/api/trackback/id/tr6814026598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.06.07. 22:13:11

Hát igen. Játszótér a kertbe, számítógép a szobába és a gyerek a nyári szünetben garantáltan nem érintkezik egyik kortársával sem. Igazi antiszociálist nevelünk belőlük, nem? Mikor én 8 éves voltam, egész nyáron bringaval jártam a falut a barátaimmal és olyan kalandjaim voltak velük, amit a mai napig emlegetünk....
süti beállítások módosítása