Borvidékek legszebb ingatlanjai
2018. május 23. írta: AnZsan

Borvidékek legszebb ingatlanjai

Magyarország több neves, jó hírű borvidékkel is büszkélkedhet. Az éghajlati tagoltságnak köszönhetően az összes borstílus megtalálható, a könnyed pezsgőtől a testes vörösboron át a nemes édes borokig, ráadásul számos egyedi szőlőfajtával is rendelkeznek.

Ha érdekelnek a borok és nem csak fogyasztani, esetleg készíteni is megpróbálnád, hoztam pár aktuális eladó borászatot, amik gyönyörű környezetben, több hektárnyi területtel és akár több száz szőlőtővel rendelkeznek.

 

Piliscsévi Présház

Piliscséven igényesen felújított présházat kínálnak eladásra, nagyon kedvező 8,6 milliós áron.  Csodás panoráma tárul elénk az 1356 négyzetméternyi telek legfelső pontján épített kilátóból, ezen kívül nagy terasszal, kerti grillel, és melléképületekkel rendelkezik.

bor1.jpg

Tokaji szőlőbirtok

Tokaj központi részén, a hegy lábánál meghirdetett szőlőbirtok, nagyon kedvező áron eladó. A birtokon egy kétszintes újépítésű, 2013-ban épült családi ház, egy 30négyzetméteres borospince található. A területből 7216 négyzetméter szőlőnek használható, ez külön helyrajzi számon érhető el, így külön is kezelhető.

bor2.jpg

Halomhegyi borozó

Halom hegyen, Mencshely és Dörgicse között, melegkonyhás borozót kínálnak eladásra. A balatoni örökpanorámás ingatlanon egy 70négyzetméteres lakóház, a pinceszinten palackozó, söntés, borospince lett kialakítva. A kert alkalmas akár 80 fős rendezvények lebonyolítására.

bor3.jpg

Balatoni kúria és borászat

Lenyűgöző, teljes panorámás, 26000 négyzetméteres birtok eladó Lovason, Balatonfüred-Csopak borvidéken. Az ingatlanon egy nádtetős kúria ékeskedik, pinceszintjén pedig egy 150 éves pince helyezkedik el, ami palackozási és borászati engedéllyel rendelkezik. A pince modern technológiával felszerelt. A terület nagyobb részt Olaszrizling, idősebb, karbantartott tőkékkel, valamint Cabernet Franc és Kékfrankos, 4 éves termelőre forduló új telepítésű szőlő. A szőlő és a bor ápolását és feldolgozást tapasztalt helyi ismerettel rendelkező szakemberek végezik. Jelenleg évente 15 000 palackkal számolhatunk. Ez évente jelentős profitot eredményez. 

bor4.jpg

Szekszárdi kézműves borászat

Tolna megyei Szekszárdon értékesítik ezt a gyönyörű panorámás, 25fő vendégfogadására alkalmas kézműves borászatot. Az ingatlanon található egy vendégfogadóház, innen nyílik egy pince, mely borkóstolók tartására is alkalmas, egy kétszintes lakóház gazdasági helyiségekkel. A birtokot 1500 szőlőtő mellett 35db gyümölcsfa gazdagítja.

bor5.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenhazam.blog.hu/api/trackback/id/tr5513944880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása