Elindult a levendulavirágzás és ezzel a szedd magad levendula szezon. Imádom ezt az időszakot, az egy dolog hogy fantasztikus illata van, de a színében és látványában is egyedülálló. Az országban több helyen van ebben az időszakban aratás, vajon mennyi felhasználhatósága lehet ennek a virágnak, azon kívül, hogy szappan készül belőle vagy teának fogyasztanám el. Felhasználhatjuk frissen vagy szárított formában. Ízesíthetjük az ételünk, süteményt süthetünk, szörpöt és fagyit is készíthetünk belőle.
Hoztam nektek 7 tippet a levendula dekorációhoz.
Ajtódísz
Szuper ajtódíszt készíthetünk belőle. Egy nagy csokor levendula, egy régi kaspó és egy jó erős szalag kell hozzá.
Gyertya dekoráció
A tömb gyertyát egy üvegbe helyezzük, köré eloszlatva a levendulát spárgával rögzítjük. Kész is a hangulatos asztaldísz.
Üvegbe zárt levendula
Mutatós üveg dekoráció. Vízzel vagy olajjal is tölthető az üveg majd mehet bele a levendula, parafa dugóval lezárhatjuk. Én mandula vagy oliva olajjal szoktam kombinálni, remek fürdőolaj készíthető belőle. Ajándéknak is tökéletes.
Levendula koszorú
Gyönyörű koszorút is készíthetünk belőle.
Morzsolt Levendula
A lemorzsolt levendula virágát edénybe helyezem és arra gyertyát. Vagy akár magában is mutatós és illatos.
Spaletta és a csokor
Spalettánk éke lehet, egy rá rögzített levendula csokor.
Levendula baba
Kukorica csuhé és levendula kombinációjából született ez a baba.