Így burkolj kültéren
2018. július 01. írta: AnZsan

Így burkolj kültéren

Az idei nyárra tervezzük a házunk külső renoválását. Kőporozva volt, ezt a réteget le kell kaparni róla és újra vakolni, majd szeretnénk az utcára néző front oldalát valamilyen kővel vagy téglával beborítani. A többi oldalán csak a lábazatot vonnánk be burkolóval. Többféle lehetőség közül választhatunk, ezekből válogattam össze néhányat.

 

Tégla

A bontott tégla reneszánszát éli. Használhatjuk kültéri és beltéri burkolatként egyaránt. Rusztikus és természetes látványt nyújt, egyedi megjelenést kölcsönözhet az otthonunknak. A tégla egy időtálló burkolat, akár 100 éves is lehet, az ezzel burkolt ház előnye, hogy nem kell pár évente újrafesteni a házat és olcsón beszerezhető. 

tegla.jpg

Fával burkolt ház

A faburkolat kellemes meleg hatást kölcsönöz, viszont rendszeres karbantartást igényel és időközönként felújítást. Az időjárás függvényében kell a felületét kezelni, gombásodás, korhadás, csapadékok ellen.

d096a238642d1fc646ac5f18231959e0.jpg

Kő borítás

A kővel borított ház, rusztikus látványt nyújt és talán a legidőállóbb. Provánszi hangulatot kölcsönözhetünk az otthonunk homlokzatának. Ha természetes mészkövet szeretnénk használni, tizenkétezer forintos négyzetméter áron találtam beszerezhetőt. Terméskőből kedvezőbb áron kihozhatjuk, ez már háromezer forintos négyzetméter áron elérhető.

 

tegla2.jpg

Kőhatású burkoló

Élethű kőhatású, dekor burkoló anyag, ami könnyen felhelyezhető, fugázás nélkül. Divatos és időtálló homlokzat érhető el. Karbantartást nem igényel.

dekorburkolat_ko_hatasu_burkololap_14.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenhazam.blog.hu/api/trackback/id/tr1514085161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása