Árnyékolj okosan, beltéri árnyékolás
2018. június 11. írta: AnZsan

Árnyékolj okosan, beltéri árnyékolás

Megérkezett a június és ezzel a kánikula, ilyenkor igyekszünk minél jobban megelőzni az otthonunk átmelegedését. Ha van klímánk az fél siker, de klímán kívül is van több megoldás, ilyen például az árnyékolás technika, a napvédelem, amivel jó arányokat érhetünk el. Kétrészes sorozatban vesézzük ki az árnyékolást,ketté választva a kültéri és a beltéri technológiákat, megnézzük az árakat és a minőséget.

A tradícionális árnyékolók, kiválóan alkalmasak régi és modern családi házak, társasházak, üzemépületek vagy irodák árnyékolására és védelmére.

Milyen megoldásokat,lehetőségeket kínálnak az árnyékolásra a függönytől a zsalugáterig, ennek jártam utána.

 

Zsalugáter

Számomra az abszolút provance hangulat megteremtője, a levendula mellett, a zsalugáter. A zsalu a fa melegét sugározza felénk, többféle változatban beszerezhető. Vásárolhatunk belőle antik darabot kedvező áron, vagy újat melyből ma már széles válsztékban válogathatunk kedvünkre. Új egyszárnyú spalettát már 12000 forinttól beszerezhetünk.

arnyekolas4.jpg

arnyekolas5.jpg

Roló

Megkülönböztethetünk kézi mozgatású és elemes rolót, amit kapcsoló segítségével irányíthatunk. Színválasztékban széles skálán mozog a beszerezhetősége, a könnyű használat mellett a másik előnye hogy nem foglal helyet sem a belső, sem külső térben. Árban pár ezer forinttól beszerezhető.

arnyekolas8.jpg 

Reluxa

A reluxa korunk igényeit figyelembe véve, képes volt megújulni és korszerúbb típusokkal megjelenni a piacon. Kedvencem a fábó készült kivitel, ami tökéletesen illeszkedik a nyílászáróhoz és kiváló fényzárással rendelkezik. Reluxát egy két ezer forinttól vásárolhatunk.


arnyekolas7.jpg

Redőny

A redőny talán az egyik legelterjedtebb és legstrapabíróbb árnyékoló. Nyáron óv a napfénytől, télen tartja otthonunk melegét. Anyagát tekintve készülhet müanyagból, melynek ára kedvezőbb, illetve aluminiumból, ami időtállóbb változat, viszont árban is magasabb értéket képvisel.

arnyekolas6.jpg

Függöny

A függöny a legsokoldalúbban hasznáható árnyékoló, esztétikában verhetetlen, számtalan variációja létezik, teljesen az igényeinknek megfelelően kombinálhatjuk. A textiliák kiválasztásánál törekedjünk az otthonunkhoz harmonizáló változatot megtalálni. A függöny árak széles körben mozognak, pár ezer forinttól a csillagos égig.

 df31bee8ceaa16af8335e80dca3c019b.jpg

 

 Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb posztokról, kövessétek a blogot a facebookon is :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azenhazam.blog.hu/api/trackback/id/tr2314039528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Medgar 2018.06.12. 14:05:00

A belső árnyékolók fűtik a teret, ráadásul sötét is lesz tőlük a lakás.

ThaMaster 2018.06.12. 15:05:03

Ez aztán szinvonalas. Semmi az előnyökről és hátrányokról. A megadott árakat pedig honnan vette a kedves szerző?? Amennyiben pár ezer forintos használt rolóról ír, arról is tegyen be képet! Valójában több tízezer vagy százezer forintos beruházásról van szó jellemzően.

báró Csekonics 2018.06.12. 15:25:57

@MEdgar: én máshogy fogalmaznám meg, de szerintem ugyanarra gondolunk, hogy a belső árnyékolóknál az ablakfelület melegszik (üvegház hatás!) - a külső árnyékolók esetén már az ablakfelület is hűvösebb maradhat mert nem kap (annyi) napfényt.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.06.12. 16:09:46

@báró Csekonics: ha a belső hőmérséklet csökkentése, vagy kisebb mértékű emelkedése is célja az árnyékolónak, akkor a kintinek van egyedül értelme. Egy reluxa vagy függöny semmit sem ér a meleg ellen.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.12. 19:02:22

Jó a poszt, de egy-két ezer forintét nem adnak reluxát. Már régóta.

Tehetséges ugandai buzi 2018.06.13. 09:05:00

Van egy érzékeny mérőműszerem. Szeretném rézfóliával LEÁRNYÉKOLTATNI.

(Ennyit az igéről...)
süti beállítások módosítása